Blogul Natura Club

Frăția iubirii

ESTROGENI NATURALI

Fasolea (Phaseolus vulga­rii) miraculoasă sursă de sanatate.

Fasolea conţine estrogeni vegetali.

Fasolea reduce colesterolul – o ceaşcă şi jumătate cu boabe de linte sau de fasole albă pe zi pot reduce colesterolul total cu 19%, datorită conţinutului acestora de lecitină şi fibre.

Boabele de fasole reprezintă cea mai bună sursă de L-dopa, care
se foloseşte adesea pentru tratarea bolii lui Parkinson .Substanţa e folosită de creier pentru a prepara dopamina.

Toate soiurile de fasole sunt foarte bogate în Iecitină şi colină, care măresc concentraţiile de acetilcolina din creier şi îmbunătă­ţesc memoria.

Oamenii suferinzi de sindromul lui Alzheimer au adesea deficit de acetilcolina, care joacă un rol cheie în procesele de gândire raţională.

Cercetătorii au încercat să-i hrănească pe pa­cienţii bolnavi de Alzheimer cu alimente bogate în colină şi Iecitină, înregistrând rezultate iniţial încurajatoare.

Sucul de fasole neagră se foloseşte în Japonia pentru alungarea constipaţiei cauzate de consumul excesiv al pâinii albe şi al mâncă­rurilor rafinate şi pentru a-i calma pe copiii hiperactivi. Se prepară din două linguri de boabe de soia neagră spălate, fierte zece minute în jumătate de litru de apă, după care se lasă la foc mic până rămâne doar un sfert de litru. In sezon, se adaugă puţin vareh, înainte ca zeama să fie strecurată. Doză: câte o ceaşcă de suc de trei ori pe zi.

Fasolea are un efect semnificativ de a reduce nivelurile de glucide la diabetici.

Sucurile pentru tratarea diabetului sunt cele de: fasole verde, urzici, castraveţi, ţelină, creson, lăptucă, ceapă şi citrice.

Ceaiul din coji de fasole este conside­rat de mulţi doctori în biologie un substitut natural al insulinei, extrem de benefic pentru diabetici. Cojile păstăilor de fasole verde sunt foarte bogate în acid silic şi anumite substanţe hormonale, strâns înrudite cu insulina.

O ceaşcă de ceai din coji de fasole echivalează cu cel puţin o unitate de insulina. Doza recomandată: câte o ceaşcă de ceai dimineaţa, la prânz şi seara.

Ceaiul din păstăi de fasole albă i-a vindecat întotdeauna pe dia­betici. (Este vorba de apa în care au fiert păstăile, nu boabele.)

In jurul anului 1900, un medic a declarat că diabeticii care urmaseră acest tratament în urmă cu doisprezece ani – şi îl întrerupseseră -rămăseseră sănătoşi. Alţii, ale căror niveluri de zaharuri se refăcu-surâ, s-au putut vindeca din nou cu ajutorul lui.

Apa de păstăi trebuie să fie preparată proaspăt şi luata în ace­eaşi zi. Dacă e mai veche de douăzeci şi patru de ore când se folo­seşte, s-a spus, cauzează diaree. Nu se folosesc decât păstăile. Aces­tea trebuie să fie proaspăt culese din grădină şi folosite imediat. Fierbeţi 60 de grame de păstăi tăiate într-un litru de apă, încet, timp de patru ore. Apoi, filtraţi lichidul prmtpo muselină subţire si pu-neţi-1 la rece pentru opt ore. După aceea, strecuraţi-1 din nou prin muselină – încet şi cu grijă (prezenţa prea multor fibre în lichid poate cauza deranjamente intestinale). Acum, e gata. Doză: câte un pa­har din două în doua ore. Folosit astfel, remediul este aproape ino­fensiv. Durata de timp implicata este de trei-patru săptămâni, pe­rioadă în care se recomandă o dietă diabetică strictă.

E posibil să aveţi o maladie, ca diabetul juvenil, care ar face această metodă complet nepotrivită pentru dumneavoastră. Poate fi incompatibilă cu medicamentele pe care le luaţi şi despre care medicul ar fi de părere că nu e cazul sa le între-rupeţi. S-ar putea să consideraţi că nu e sigur să vă bazaţi pe această metodă ca singur mijloc de a trata boala. E posibil să vă coboare prea mult nivelul zahărului. Numai medicul poate şti cu siguranţă. Discutaţi cu el.

BLOCAJUL, PIETRELE ŞI NISIPUL RENAL, REUMATISMUL ŞI GUTA, AU DISPĂRUT!

Acelaşi ceai a dat de asemenea rezultate remarcabile în cazul problemelor de rinichi şi vezică.

Bolile de inimă cu retenţie de urină, blocajul renal de lungă du­rată este vindecat complet cu apa de păstăi de fasole, iar hemora­giile din oricare părţi ale aparatului excretor se opresc rapid.

Pie­trele şi nisipul sunt dizolvate imediat şi nu mai reapar.

 Bolile vezicii şi ale uretrei st1 vindecă. Reumatismele şi guta dispar. Chiar şi unele cazuri de diabet s-au vindecat. Acest remediu este complet inofen­siv şi se poate folosi un timp nedefinit, cu rezultate excelente.

In unele cazuri, apa de fasole albă a provocat greţuri, în care caz s-au făcut clisme (un sfert de litru de apă cu o linguriţă de sare, din

patru în patru ore), iar rezultatele au fost aceleaşi ca după băutura. De fapt, clismele au părut sa stopeze convulsiile uremiei, eliberând mari cantităţi de apă.

 

                                                                        Dr. Ing Iuliana Barbu

Fitoterapeut

FarmaciaNaturii

Erou Gh Rusu nr.4 (spate casa de cultura)

Energiei 32

www.farmacianaturii.ro

0234/537346

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>