Blogul Natura Club

Frăția iubirii

SANZIENELE-,,PREOTESELE SOARELUI,,

Pentru a scapa de boli, spalati-va cu buchete de plante medicinale ,culese de femei credinciase,pastratile ca maturele pentru baie peste an,puneti-le la icoane sau in locuri supuse radiatiilor .
Agatati buchete de flori mirositoare din TARINA NATURII,la coltul casei orientate catre rasarit si daca, a doua zi, in bucheţele ,gasiţi prinse, păr de la anumite animale, sau puf / pene de la păsari fiţi recunoscatori CREATORULUI,VEŢI AVEA UN AN MAI BUN PENTRU SĂNĂTATE.

Pentru pomenirea mortilor se fac pomeni imbelsugate si se pun flori mirositoare pe morminte
.
DAR,ATENŢIE! FIŢI CURAŢI!

Sanzienele sunt zane bune. Dar ele pot deveni si forte daunatoare, lovindu-i pe cei pacatosi cu „lantul Sanzienelor”, pot starni din senin si vijelii, pot aduce grindina, lasand campul fara de rod si florile fara de leac.POT SA VA INBOLNAVEASCA DACA NU RESPECTATI LEGILE NATURII!!
DACA NU LE STITI,INVATATI-LE DE LA INTELEPTII LUMII.

,,PREOTESELE SOARELUI,,
Desi sunt asociate sarbatorii crestine a Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul si a Aducerii Moastelor Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava, Sanzienele isi au originea intr-un stravechi cult solar.
Denumirea este preluata probabil, de la Sancta Diana, zeita silvestra

Sanzienele erau considerate, inca din vremea lui Cantemir, ca reprezentari fitomorfe (Florile de Sanziene) si divinitati antropomorfe.
In credinta populara, Sanzienele erau considerate a fi niste femei frumoase, niste adevarate preotese ale soarelui, divinitati nocturne ascunse prin padurile intunecate, neumblate de om.
Nu este exclus ca in vremuri indepartate populatia din munti sa se fi intalnit la momentele solstitiale (Sanzienele) sau echinoctiale pentru a savarsi ritualuri inchinate Soarelui. Megalitii din Muntii Calimani pe care s-au descoperit insemne solare (rozete, soarele antropomorfizat), pot fi marturii in acest sens.

Conform traditiei, Sanzienele plutesc in aer sau umbla pe pamant in noaptea de 23 spre 24 iunie, canta si danseaza, impart rod holdelor, umplu de fecunditate femeile casatorite, inmultesc animalele si pasarile, umplu de leac si miros florile si tamaduiesc bolile si suferintele oamenilor.
DACA DORESTI ACESTE BUCHETELE MAGICE SA TE PROTEJEZE ,COMANDA LA NOI !
CU MULTA BUCURIE LUCRATOARELE NOASTRE ,IN RUGACIUNE SI CURATIE V-AU PREGATIT ACESTE LEACURI SFINTE .
Comenzi la
farmacia_naturii@yahoo.com
0728970915;0234537346
www.farmacianaturii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>